fbpx

Prijava

Izgubljeno geslo?
Nimate računa? Registracija

Zunanji leseni podi

Zunanji leseni podi so namenjeni našemu zunanjemu bivalnemu okolju za katerega si prizadevamo vse več pomena, kajti zaradi vsesplošnega pomanjkanja prostega časa si želimo kar najbolje urediti naš zunanji prostor – kotiček za sproščanje, prijetno preživljanje časa z našimi najdražjimi. Želimo, da bi zaradi preobremenjenosti namenili teh nekaj prostih trenutkov na lastni terasi.

Ponudba zunanjih lesenih podov je vedno večja, tako se v veliki večini na tržišču pojavlja najbolj znani macesnov izdelan predvsem iz sibirskega macesna, ki je odporen navkljub zunanjim vplivom. K splošni macesnovi prepoznavnosti se dodaja oz. povečuje povpraševanje po masivnih zunanjih podih iz eksotičnih vrst lesov. BANKIRAI, IPE-LAPACHO , TEAK, BOR, termično obdelan JESEN in še bi jih lahko nekaj našli. Nekaterih prednosti in pomanjkljivosti se bomo lotili v katerem drugem članku.

  • BANKIRAI je rjavkaste barve s pridihom rdečkaste in rumenimi odtenki. Tako kot vsi lesovi tudi on sčasoma posivi. Njegova domovina je Indonezija, Vietnam in Malezija. Življenjsko dobo ima do 25 let. Gostota lesa je od 900 do 1200 kg na kubični meter.
  • TEAK je svetlo rjave barve, njegov cenovni razred sodi višje, življenjska doba do 50 let, ima izjemne lastnosti po odpornosti in trpežnosti , zato ga med drugim uporabljajo tudi v navtiki. Kupci tudi povprašujejo po tej vrsti lesa (TEAK) za talno oblogo v stanovanju in parketarji mu posvečamo veliko vrednost, kakovost in življenjsko dobo v naših domovih.

 

Vzdrževanje

Naštete vrste lesa – TERASE je potrebno negovati oz. po potrebi dodatno zaščititi. Zelo pomembno se nam zdi, da pri prodajalcu (kateri bi naj bil strokovno usposobljen /seznanjen z znanjem ponujene terase) dobite pravilno ponujeno informacijo o kvaliteti ter kaj se dogaja zaradi vremenskih vplivov na področju spreminjanja barve lesa in njegovo obstojnostjo ter kako podaljšamo z ustreznimi premazi njegovo življenjsko dobo, estetski videz, kakor tudi kakovost.

Za več informacij o lesenih podih nam pišite tukaj.