fbpx

Prijava

Izgubljeno geslo?
Nimate računa? Registracija

Vedno večji stroški zahtevajo zniževanje, hkrati pa je zelo pomembno udobje ter hitre in kakovostne rešitve. Zato nam proizvajalci uspešno sledijo s ponudbo suhomontažne gradnje. Zahteve po sodobnih gradbenih materialih so vedno večje in bolj raznolike. Tako nam tržišče nudi suhomontažni estrih za stanovanjsko gradnjo in/ali normalne obremenitve v poslovnih prostorih. Poseben poudarek dajemo pri saniranju ali obnovi starih zgradb.

Podlaga bi naj bila prilagojena tipu talne obloge, ki jo nameravamo izvesti. Ob odločitvi polaganja mineralne obloge (keramika, kamen, naravni ali umetni) je dovolj, da je estrih mehansko odporen in trden. Ob nameri polaganja tekstilne talne obloge posvečamo večjo pazljivost pri izravnavi podlage, za parket pa mora biti estrih kot podlaga elastičen oz. odporen proti gibanju in delovanju lesa.

Tržišče nudi bogato izbiro estrihov kot so Fermacell, Knauf in Rigibs. Naše podjetje »PARKETING« ponuja izdelke proizvajalca Knauf.

Kaj pridobi investitor pri vgradnji suhomontažnih estrihov: čas, vgradnja brez vode, toplotno in zvočno izolacijo. Ker ne uporabljamo vode ni potrebnega sušenja in s tem pridobimo kot rečeno na času, saj lahko takoj po vgradnji nameščamo parket. Suhomontažni estrih je moč polagat na betonsko ploščo.

 

Prednosti suhomontažnih estrihov

  1. krajši čas vgradnje, saj so vsa nadaljna dela možna že naslednji dan,
  2. ni gradbene vlage zaradi suhe vgradnje,
  3. takojšnja pohodnost,
  4. večja požarna zaščita,
  5. zvočna in toplotna izolacija,
  6. ugodna podloga za različne finalne obloge.

Preverite našo ponudbo suhomontažnih estrihov. V primeru vprašanj, vam z veseljem svetujemo. Lahko nas kontaktirate tukaj.

Več informacij o estrihih si lahko preberete v našem blog prispevku “Cementni estrih-osnova”.